Wat heb je nodig om brood te bakken?

Welke benodigdheden zijn er om brood te bakken?

Er zijn verschillende manieren om je brood zelf te maken. De 4 basis ingrediënten zijn meel (bloem), water, gist en zout, maar er zijn ook uitzonderingen. Eens je beschikt over deze ingrediënten, kan je aan de slag gaan.

Welke benodigdheden zijn er? Afhankelijk van je gekozen broodmix of broodbakmix, heb je ook nog enkele andere materialen en toestellen nodig zoals bijvoorbeeld een broodbakmachine.

Eens je brood vers uit de oven komt, kan het zijn dat je een broodsnijmachine nodig hebt en nadien eventueel een broodrooster. En om de mooiste broden te bakken, zijn er de meest originele broodbakvormen. Een speciaal brood zoals zuurdesembrood, rozijnenbrood of stokbrood hoort immers in de juiste broodbakvorm afgebakken te worden.

Toast maken

Met welke benodigdheden kan ik zelf brood maken?

De overgrote meerderheid van onze bevolking eet dagelijks één of meerdere keer brood. Wij eten brood voor ontbijt, lunch, avondmaal of soms zelf als tussendoortje. Bijgevolg komt brood komt in alle vormen, maten en gewichten. De mogelijkheden zijn eindeloos eens je het bakproces onder de knie hebt. Het is echt een zalig gevoel om je eigen brood te serveren aan familie en vrienden. Ontdek de wondere wereld van het bakken en ontpop jezelf tot een echte warme bakker!

Ontdek alle leuke accessoires & benodigdheden!

Zoals hierboven vermeld kan je opteren voor een broodmix om aan de slag te gaan met bakken. Bijgevolg kan je ook beroep doen op accessoires eens je broodje gebakken is.

Je vindt alle benodigdheden op onze website; broodbakvormen, broodsnijmachines, broodbakmachines en broodroosters.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Welke benodigdheden raden wij aan?

Broodbakvorm
Populariteit 100%
Broodbakmachine
Populariteit 95%
Broodsnijmachine
Populariteit 85%
Broodrooster
Populariteit 80%
Brooddozen
Populariteit 100%

Broodbakvormen

Broodbakvorm

Een broodbakvorm is essentieel bij het bakken van je brood wanneer je gebruikt maakt van een broodmix. Uiteraard zijn er talloze verschillende vormen. Ontdek ze allemaal hier.

Broodsnijmachines

Zelf brood bakken

Eens je broodje gebakken is, wil je het graag versnijden. Dit kan met een traditioneel broodmes op de ouderwetse wijze, maar je kan ook opteren voor een broodsnijmachine.

Broodroosters

Broodrooster kopen

Een andere manier om te genieten van je eigen gebakken brood is om het te roosteren of te grillen. Op die manier beleef je lekker en figuurlijk een tweede leven aan je brood.

>