Broodmachine online kopen?

Op zoek naar een broodbakmachine?

Je bent op zoek naar een broodmachine? Dat kan! Een broodbakmachine is essentieel, of je nu met of zonder broodmix bakt. Er zijn verschillende manieren om je brood zelf te maken. De 4 basis ingrediënten zijn meel, water, gist en zout. 

Je kan je eigen brood maken met of zonder broodbakmachine. Echter vergemakkelijkt het gebruik van een machine aanzienlijk het kneedproces, het rijzen én je wint dus heel wat in tijd. Voor mensen die dagdagelijks hun brood maken is een broodbakmachine zeker aan te raden! De voordelen zijn enorm. Investeren in een goede broodmachine maakt je leven gemakkelijker.

’s Ochtends van de trap komen en de geur van vers gebakken brood die je tegemoet komt is heerlijk!

Broodbakmachine

Waarom kiezen voor een broodmachine?

Minder Vaatwas
0 %
Tijdbesparing
0 %
Duurzaamheid
0 %

Wat is een broodbakmachine?

Een broodmachine is een apparaat of toestel dat volautomatisch het brood voor jou bereidt. Met andere woorden je hoeft een minimum aan manuele handelingen te doen. Een goede broodbakmachine is voor vele mensen een zaligheid  in de keuken. Zeker wanneer er op regelmatige basis brood wordt gebakken.

Hoe werkt een broodmachine?

Het enige wat je moet doen is de gekozen ingrediënten in de bakvorm van de broodmachine te plaatsen. Daarna kies je je gewenste programma. Afhankelijk van het type broodmachine is je brood klaar na ongeveer drie uur. Lekker handig want je hebt dus tijd om van alles anders te doen!

Een broodbakmachine bestaat uit een verwarmingselement, een broodbakvorm met onderaan één of twee kneedvleugels, een warmtesensor en een besturing.

De meeste broodbakmachines kunnen ook deeg maken, dat kan afgebakken worden in de gewone oven en dus niet in de broodmachine zelf. Deze dubbele functionaliteit wordt door sommige mensen wel geapprecieerd. Bijvoorbeeld wanneer je wenst dat je brood meer of minder krokant is. 

Wat is een goede broodbakmachine?

Zoals bij alle producten en toestellen is er een enorm aanbod. Vaak is er zelfs te veel om uit te kiezen. Daarom raden wij steeds aan om eerst je behoeften en vereisten vast te stellen alvorens meteen een broodmachine aan te schaffen. Op die manier ben je zeker dat je het juiste toestel vindt.

Hoe vaak zal je de broodmachine gebruiken? Hoeveel brood wil je in één keer bakken? Welke hoeveelheden zal je bakken? Voor hoeveel personen wil je brood maken? Wil je experimenteren met verschillende soort brood door bijvoorbeeld noten, zaden of rozijnen toe te voegen? Wat is de kostprijs van een broodmachine? Wens je glutenvrij of koolhydraatarm brood te maken? Hoe energiezuinig is een broodbakmachine? Al deze criteria zullen je helpen om het beste toestel te kiezen.

Wat kost een broodmachine?

De prijs is natuurlijk afhankelijk van bovenvermelde behoeften en vereisten. Je vindt al een basis broodbakmachine vanaf 60€. Als je dan rekent hoeveel je het zal gebruiken is dit zeker een goede investering. Wens je een broodmachine met meer functionaliteiten dan stijgen de prijzen richting de 200€. Er bestaan zelfs broodbakmachines met glutenvrije programma’s.

Welke merken bieden broodmachines aan?

Je vindt broodbakmachines in alle maten en gewichten en dus ook van alle merken. Vaak zien we hier de traditionele merken die gespecialiseerd zijn in keukenapparatuur. Je kan online broodmachines van Tefal, Domo, Inventum, Kenwood, Princess, Moulinex en Panasonic kopen.

De meeste broodmachines bieden ook een programma aan met uitgestelde starttijd. Op die manier wordt je brood dus in de nacht gebakken en is het heerlijk ovenvers voor het ontbijt. Niet meer in de kou naar de bakker hollen dus. Wat een luxe!

Hoeveel weegt een broodbakmachine?

Belangrijk bij de aankoop van je broodmachine is het gewicht en ook de afmetingen. Niet ieders keuken is even groot en bij frequent gebruik van het toestel zal het toch een prominente plaats krijgen op het keukenaanrecht. De overgrote meerderheid van de broodmachines wegen minder dan één kilogram. Enkele uitzonderingen zijn zwaarder.

Hoe groot wordt het brood in de broodbakmachine?

Dit is natuurlijk een zeer cruciale factor bij de aankoop van een broodbakmachine? De grootte van het brood dat je dagelijks wil bakken, zal de keuze van je toestel bepalen. Met andere woorden, heb je een gezin van vier, dan zal je uiteraard een groot brood willen maken in plaats van verschillende kleine broden.

De goedkopere modellen kunnen broden tot 500 gram maken. Voor grotere hoeveelheden heb je dus een groter model nodig en deze zijn duurder.

"Ik bak al jaar en dag mijn eigen brood. Tot voor kort volgde ik het traditionele recept. Het brood laten rijzen kostte me telkens veel tijd. Daarbovenop had ik veel afwas. Enkele maanden geleden ontdekte via deze website een super handige broodbakmachine. Mijn leven is echt veranderd. Ik stel de timer in en 's ochtends heb ik een heerlijk gebakken brood. Wat een plezier! Ik had het al veel eerder moeten doen!"
M. Van Steenbrugghe

Waarop moet ik letten bij de aankoop van een broodbakmachine?

Voor hoeveel personen wil ik in 1 keer brood bakken?
Grootte van het brood

Heb je een groot gezin of bak je voor jezelf? Wens je dus grotere broden of net kleinere te maken? Wil je verschillende soorten brood maken of steeds dezelfde? Hou hier dan goed rekening mee tijdens de aankoop van je broodmachine.

Wat zijn de afmetingen van een standaard brood? Dat is moeilijk te zeggen. We stellen dat een typisch “klein” brood zoals het te vinden is bij de bakker of de supermarkt ongeveer 500 à 600 gram is. Een standaard “groot” brood is ongeveer een 850 à 1000 gram. Wil je dus enkel grote broden maken, let dan goed op het volume dat het toestel aan kan.

Welke extra ingrediënten wil ik toevoegen?
Automatische toevoeging van ingrediënten

Het allerfijnste aan brood bakken is om je eigen specialiteiten te creëren. Door te experimenteren met verschillende ingrediënten zoals kruiden, noten, zaden of gedroogde vruchten, maak je een brood zoals geen ander! Dit is dus een zeer belangrijke parameter bij het beslissen welke broodmachine je zal kopen. Er bestaan immers toestellen waarbij er een functionaliteit is van automatische toevoeging van de ingrediënten tijdens het bakproces..

Dat is lekker handig! Je plaatst je gekozen ingrediënten in de machine en deze voegt ze dan op het juiste moment toe. Indien je kiest voor een broodbakmachine die deze functionaliteit niet heeft, zal je het dus zelf moeten doen. Dat is een extra handeling terwijl de grootste troef van zo’n toestel toch de tijdsbesparing is. Vele van deze broodmachines geven wel via een signaal aan wanneer je de zaadjes, nootjes of rozijnen moet toevoegen.

Wens ik glutenvrij brood zelf te maken?
Soort brood

Een glutenallergie kan iedereen treffen. Omdat glutenvrije broden zo moeilijk te verkrijgen zijn in de handel, is dit voor vele mensen een extra reden om zelf hun brood te bakken. Op die manier zijn ze 100% zeker én kunnen ze zelf hun brood naar smaak brengen. Dit is een belangrijke factor bij de aankoop van een broodbakmachine.

Verschillende toestellen bieden een functionaliteit of programma aan om glutenvrij brood te maken. Deze functionaliteit voorkomt dat het brood uitdroogt. Wanneer je dus op zoek bent om zelf glutenvrij brood te bakken is het belangrijk een machine te kiezen die zo’n programma aanbiedt.

Design en lifestyleDesign en lifestyle
Broodbakmachine

Bekijk de overige accessoires!

Broodbakvormen

Broodbakvormen

Een broodbakvorm is essentieel bij het bakken van je brood met een broodmix. Natuurlijk zijn er talloze diverse exemplaren. Kies uit ronde, rechthoekige, vierkante of speciale vormen.

Broodsnijmachines

Zelf brood bakken

Eens je broodje gebakken is, wil je het graag versnijden. Dit kan met een traditioneel broodmes op de ouderwetse wijze, maar je kan ook opteren voor een broodsnijmachine. Lekker professioneel!

Broodroosters

Geroosterde boterham

Een andere manier om te genieten van je eigen gebakken brood is om het te roosteren of te grillen. Op die manier beleef je lekker en figuurlijk een tweede leven aan je zelfgebakken broodje.

>