Op zoek naar leuke en unieke brooddozen?

Bestel je gloednieuwe, originele brooddoos of lunchbox nu online

Je hebt zelf je broodje, sandwiches of pistolets gebakken met je broodmix? Dan is het nu tijd om je lekkere huisgemaakte boterhammen mee te nemen naar school, werk of onderweg. De ideale manier om dat te doen is een leuke brooddoos of lunchbox.

Deze kan je gemakkelijk hieronder online bestellen.

Brooddoos

Waarop letten bij het online kopen van brooddozen?

De afmetingen van een brooddoos

Kijk allereerst naar het formaat en de afmetingen. Het is jammer wanneer de lekkere boterhammen, sandwiches of pistolets niet passen in de lunchbox. Stel jezelf dus de vraag hoeveel plaats je nodig hebt. Hoeveel boterhammen eet jij gemiddeld voor de lunch? Op die manier vind je letterlijk en figuurlijk de passende brooddoos.

Let ook of de brooddoos in één geheel is gemaakt ofwel met een apart deksel. Dit lijkt niet zo belangrijk, maar kan een verschil maken in de vaatwasmachine. Of in het geval van kindjes, kan een apart deksel makkelijk verloren gaan of breken. Er zijn brooddozen met een klikdeksel, schuifdeksel, drukknop of klepdeksel en uiteraard ook met een los deksel.

Qua inhoud kan je gemakkelijk de brooddozen filteren op minder dan een halve liter, van een halve tot een één liter en op meer dan één liter. Een brooddoos van minder dan een halve liter, is zeker voldoende voor kindjes. Lunchboxen met een grootte van meer dan één liter is meer bedoeld om te delen zoals als op een road trip of picknick, ofwel voor zeer grote eters.

Indeling van een brooddoos

Ten tweede bieden vele brooddozen compartimenten aan. Nadenken over de indeling is dus ook belangrijk. Deze verdelingen maken het gemakkelijk om andere zaken te transporteren naast je boterhammen, zoals fruit, groenten, snacks en soms zelf vloeibaar eten zoals yoghurt, dressings of dipsausjes. Ben je een fan van zo’n zaken, dan is een brooddoos met verschillende compartimenten een absolute must.

Hou er rekening mee dat je bij zo’n lunchbox dan logischerwijze minder plaats hebt voor je brood. De lunchboxen en brooddozen die je hier kan aanschaffen, hebben ofwel 1, 2, 3 of 4 compartimenten.

Kan ik mijn brooddoos afwassen?

Na een lange werk- en schooldag ’s avonds laat nog alle lunchboxen afwassen is niet fijn. Daarom verkiezen vele mensen brooddozen die afwasbaar zijn in de vaatwasmachine. De meerderheid van de brooddozen laten dit toe. We kennen allemaal het universele logo dat aangeeft of bestek, servies en plastic opbergdoosjes in de vaatwasmachine mogen. Let er goed op bij de aankoop van je brooddoos of lunchbox.

Tip! Sommige van de dozen zijn hybride. Dat wil zeggen dat je ze ook kan gebruiken voor andere doeleinden, zoals bijvoorbeeld eten invriezen in de diepvries of eten opwarmen in de magnetron of microgolfoven. Dit kan zeer interessant zijn want zo spaar je plaats uit in je keukenkasten. Je kan namelijk hetzelfde product voor meerdere zaken gebruiken. Lekker handig!

Originaliteit van de brooddoos

Je kan het zo gek niet bedenken maar de brooddozen komen werkelijk in alle soorten kleuren, motieven en figuren. Koop je een lunchbox voor je kinderen? Dan wil je vast een kleurrijke en leuke brooddoos aanschaffen. Kies voor mooie figuurtjes of afbeeldingen op de lunchbox in functie van de hobby’s of interesses van zoon of dochter.

Er zijn ook brooddozen met slogans, statements of logo’s. Droom je al lang van een Star Wars brooddoos of K3 lunchbox? Geen probleem. Alles is beschikbaar. Ontdek de verschillende originele en unieke brooddozen nu online.

Uiteraard zijn er ook standaard modellen en exemplaren. Deze zijn hebben ofwel een standaard kleur ofwel zijn ze doorzichtig zullen vele andere plastic opbergdozen die we in de keuken gebruiken.

Materiaal van de brooddoos

De meeste brooddozen zijn gemaakt uit kunststof. Maar, zoals bij elke materiaal zijn er verschillende soorten kwaliteit. Kijk goed na wat de duurzaamheid is van de lunchbox. Het is veel interessant om één keer een iets duurdere, kwalitatieve lunchbox te bestellen dan telkens een goedkoper model te moeten aanschaffen dat steeds stuk gaat. Kiezen voor kwaliteit heeft zijn effect op de prijs, maar is wel duurzamer en is dan uiteindelijk op lange termijn wel goedkoper.

In het geval van (kleine) kindjes is het zeker belangrijk om in te zetten op kwaliteit. De brooddoos maakt immers heel wat mee in de boekentas gedurende de schooldag of schoolreis. Het zou jammer zijn als de favoriete lunchbox van zoon of dochter stuk gaat.

Daarnaast bestaan er voor de liefhebbers onder ons ook lunchboxen en brooddozen in metaal, staal, glas, hout, bio-plastic en zelfs bamboe. Voor ieders wat wil dus! Ontdek ze allemaal!

"Ik kocht hier online een brooddoos voor mijn dochter en een lunchbox voor mezelf. De keuze maken was heel gemakkelijk en handig. Ik koos voor een kwalitatieve brooddoos en heb er daardoor nog elke dag geniet van. Je vindt hier werkelijk alles! Zeker een aanrader.!
B. Van Bogaert
KokenKoken

Hoeveel kost een brooddoos?

Dit is natuurlijk de hamvraag bij elke aankoop. De kostprijs van een brooddoos start vanaf 5€ en kan oplopen tot meer dan 100€. Een goede, redelijk standaard en kwalitatieve lunchbox vind je al voor een 10€ à 15€. De meer exclusievere, originele en unieke modellen gaan al snel richting 30€ à 50€.

Leuk is ook dat er vaak pakketten worden aangeboden van verschillende brooddozen in dezelfde stijl. Zo kan de hele familie in dezelfde brooddoos lunchen op school of op het werk. Door een pakket van verschillende brooddozen in één keer aan te kopen, daalt natuurlijk de prijs per eenheid.

Hou ook rekening met de bovenvermelde criteria zoals het materiaal, de afmetingen en de inhoud, want deze hebben allemaal hun effect op de kostprijs van je lunchbox. Denk ook aan het gebruik. Wordt de brooddoos elke dag gebruikt of slechts voor enkele dagen per week? Indien je je brooddoos elke dag bezigt, is het aan te raden een kwalitatief model te bestellen.

Voor wie is de brooddoos bestemd?

We moeten het volledigheidshalve vermelden, maar hét belangrijkste criteria bij de aankoop van een brooddoos is natuurlijk voor wie de lunchbox bestemd is. Een brooddoos voor kinderen of volwassenen maakt een groot verschil. Er bestaan pakketten voor de hele familie, maar een unieke brooddoos voor zoon of dochter is natuurlijk ook een enig geschenk voor verjaardag, communie, lentefeest of kerstmis.

Eet smakelijk. Eet brood!

Brooddozen

Bekijk de overige accessoires!

Broodbakvormen

Broodbakvormen

Een broodbakvorm is essentieel bij het bakken van je brood met een broodmix. Natuurlijk zijn er talloze diverse exemplaren. Kies uit ronde, rechthoekige, vierkante of speciale vormen.

Broodsnijmachines

Zelf brood bakken

Eens je broodje gebakken is, wil je het graag versnijden. Dit kan met een traditioneel broodmes op de ouderwetse wijze, maar je kan ook opteren voor een broodsnijmachine. Lekker professioneel!

Broodroosters

Geroosterde boterham

Een andere manier om te genieten van je eigen gebakken brood is om het te roosteren of te grillen. Op die manier beleef je lekker en figuurlijk een tweede leven aan je zelfgebakken broodje.

>