Broodrooster kopen online?

Op zoek naar een broodrooster of toaster?

Mmm… Heerlijk. Je hebt je eigen brood gebakken. Gefeliciteerd! 

Na het afbakken van je zelfgemaakte brood kan je het proportioneren met een broodsnijmachine en invriezen. Maar sommigen onder ons hebben het graag extra krokant. Een sneetje zelfgebakken brood uit de broodrooster smaakte nog nooit zo lekker. Of een pistolet, ovenkoek of ciabatta overlangs snijden en even grillen kan wonderen doen. Bijgevolg zetten we alle soorten broodroosters even op een rijtje.

Eet smakelijk!

Broodroosters

Wat is een broodrooster?

Een broodrooster of toaster is gemaakt om voorgesneden boterhammen te grillen, roosteren of “toasten”. Broodroosters zijn niet alleen geschikt voor het roosteren van je zelfgebakken brood en boterhammen, maar ook om andere formaten broodjes zoals pistolets, stokbrood of pitabroodjes in te roosteren. Velen onder ons verkiezen een geroosterde boterham boven een verse. Lekker krokant! Leuk weetje; vaak zie je bij oudere broodroosters een regelaar. Deze geeft vaak 1, 2, 3 of 4 aan. Bij sommige modellen is dit niet de sterkte van de grill maar wel de duurtijd, namelijk 1, 2, 3 of 4 minuten.

Waarom kiezen voor een broodrooster?

We beginnen de dag het liefst met een overheerlijk ontbijtje. Dit is niet voor niets de belangrijkste maaltijd van de dag. Voorheen werd een broodrooster vaak gezien als middel om van niet-vers of oudbakken brood alsnog iets te maken. Die tijd is voorbij. Een heerlijk toastje van je zelfgemaakte brood zal zeker smaken. De koude smeerboter smelt dan langzaam weg op het warme brood en de korst kraakt lekker in de mond.  Naast het roosteren van boterhammen, bieden vele broodrooster de mogelijkheid om te grillen of te toasten. Op die manier kan je bijvoorbeeld een bagel of ovenbroodje overlangs snijden en de binnenkant grillen. 

Hoe kies je een goede broodrooster?

Zoals bij alle producten en toestellen is er een enorm aanbod. Vaak is er zelfs te veel om uit te kiezen. Daarom raden wij steeds aan om eerst je behoeften en vereisten vast te stellen alvorens een broodrooster aan te schaffen. Bekijk wat je behoeften zijn. Rooster je elke dag boterhammen? Of zelfs meermaals? Ben je vooral op zoek naar de grill-functie. Hoe groot zijn jouw boterhammen? Passen ze dus wel in de broodrooster. Welke kleur verkies je? Hoeveel sleuven wil je? Er zijn immers broodroosters met 2, 3 of zelfs 4 sleuven. Er bestaan zelfs modellen met behorende klemmen om tosti’s of croque monsieurs te maken. 

Beantwoord deze vragen alvorens te kiezen voor het meest geschikte toestel. Op die manier weet je dat je een goede aankoop zal doen. Daarnaast speelt ook de esthetiek een rol. Wanneer de broodrooster een prominente en zichtbare plaats krijgt in de keuken is het belangrijk dat het toestel mooi is. Er zijn zeer originele, kleurrijke en mooie modellen van broodroosters op de markt.

Wat is de prijs van een broodrooster?

De prijs is natuurlijk afhankelijk van bovenvermelde behoeften en vereisten. Je vindt al een standaard broodrooster vanaf 30€. De duurste modellen gaan richting de 300€. Dat is een groot verschil, dus bekijk goed het aanbod in functie van je wensen. 

Welke merken bieden broodroosters aan?

Je vindt broodroosters in alle soorten kleuren en in alle maten en gewichten. De grote merken bieden deze toestellen aan; van Philips en Tefal tot SMEG, Princess of Russell Hobbs. Elk van deze merken bieden verschillende types aan, met één of meerdere sleuven en in verschillende wattages. De duurdere modellen bieden ook tostiklemmen aan om croque monsieurs te maken. De overgrote meerderheid heeft een opwarmfunctie en ongeveer de helft van de toestellen biedt een bagel functie aan zodat je broodjes omgekeerd kan grillen en roosteren.

"Van kinds af aan ben ik opgegroeid met zelfgebakken brood. Mijn mama bereidde haar broodmix zelf en maakte heerlijk brood voor ons klaar. Vaak vroor ze de overschot in voor later. Mettertijd vond ik het brood veel lekkerder smaken als het geroosterd was. Ik maakte mijn eigen creaties. De zacht gesmolten smeerboter op een goudgeel krokant getoaste boterham is hemels! Ik vond op deze website de broodrooster van mijn keuze en ik gebruik het toestel dagelijks."
P. De Meersman
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Geroosterde boterham

Bekijk de overige accessoires!

Broodbakvormen

Broodbakvormen

Een broodbakvorm is essentieel bij het bakken van je brood wanneer je gebruikt maakt van een broodmix. Uiteraard zijn er oneindig veel verschillende vormen. Ontdek ze allemaal hier.

Broodsnijmachines

Zelf brood bakken

Eens je broodje gebakken is, wil je het graag versnijden en liefst zo eenvoudig mogelijk. Maak daarom gebruik van een broodsnijmachine. Het gesneden brood is dan ideaal om in te vriezen.

Broodmachines

Zelf pistolets bakken met broodmix

Op zoek naar een goede, kwalitatieve en degelijke broodbakmachine? Waar moet je op letten bij de aankoop? We leggen je alles haarfijn uit waarom een broodmachine zo belangrijk is.

>