Wat is een broodmix?

Wat is een broodmix?

Zin om je eigen brood te maken? Dat kan! Je kan overal een broodmix bestellen en vaak ook vele verschillende soorten van broodbakmixen. Wat is nu een broodmix en hoe wordt een broodbakmix gemaakt? Een broodmix is meel of bloem dat gemengd is met andere ingrediënten of grondstoffen. Meestal zijn deze dan; 250 gram meel, 150 ml water, 5 gram zout, 5 gram gist en 5 gram broodverbeteraar.

Een broodmix is voorbereid meel waarmee je alleen na toevoeging van water een brood kan bakken. De broodmix bevat dus naast het meel ook zout, gist en meestal ook broodverbeteraar stoffen die zorgen dat je een mooi brood kan bakken.

Hoe wordt een broodmix gemaakt?

Met de bovenstaande ingrediënten kan eigenlijk iedereen zelf zijn eigen bakmix voor brood maken. Maar, het is natuurlijk veel handiger en praktischer om dit al voorgemaakt aan te kopen. Op die manier ben je ook verzekerd van een standaard kwaliteit en vooral van een consistentie in de kwaliteit. Daarbovenop is het niet praktisch om alle verschillende ingrediënten op voorraad te houden, zeker als je maar af en toe je eigen brood bakt. Dan is juist een broodmix heel makkelijk en eenvoudig.

Je kan een broodmix heel simpel en veel goedkoper samenstellen door meel of bloem te kopen en dan daar zelf zout en gist aan toe te voegen. Indien je een mooi en luchtig brood wil bakken is een broodverbeteraar een welkome aanvulling. Dit verbetert het eindresultaat.

Wat zit er in een broodmix? In een broodmix zitten alle ingrediënten of grondstoffen samengevoegd die je nodig hebt voor het bakken van een je eigen heerlijke brood. Die bestanddelen zijn bloem of meel aangevuld met zout en gist. Vaak zijn echter nog andere stoffen toegevoegd die voor het gemak broodverbeteraars genoemd worden. Deze zorgen ervoor dat je een mooi brood verkrijgt. Afhankelijk van het type broodmix, zoals bijvoorbeeld koolhydraatarme broodmix wijzigen de grondstoffen.

Wat is een broodverbeteraar?

Een broodverbeteraar is een stof, of combinatie van stoffen, die het bakresultaat van je brood te verbetert. Broodverbeteraars zijn te koop als mix of als losse stoffen. Bij een mix zijn bepaalde stoffen samengevoegd die specifiek nodig zijn voor het bereiden van een bepaald type brood. Zo is er bijvoorbeeld bruinbroodverbeteraar, witbroodverbeteraar en vruchtenbroodverbeteraar voor rozijnenbrood.

Het verschil van brood bakken mét of zonder broodverbeteraar is gigantisch. Het brood is veel hoger dus ook het kruim is veel luchtiger en de korst kleurt bruiner, dat komt door de suikers die enzymen afgeven tijdens het afbreken van een beetje zetmeel uit het bloem. Met andere woorden; doordat broodverbeteraar aanwezig is in je broodmix zal je eigen brood veel beter smaken maar ook mooier ogen. Pak uit bij je vrienden en familie met je eigen originele brood!

Glutenvrije Broodmix Online Bestellen

Koop online je glutenvrije broodbakmix om je eigen brood te bakken.

All-In Broodmix Online Bestellen

Koop online je all-in broodmix om je eigen wit of bruin brood te maken.

Koolhydraatarme Broodmix Online Bestellen

Koop hier online je koolhydraatarme broodbakmix om brood te bakken.

Broodbakmachine online kopen

Hoe brood maken?

Zelf brood bakken met broodbakmix

Zelf brood bakken zonder broodbakmix

Brooddeeg kneden

Wat heb je nodig om brood te bakken?

Broodbakvormen

Broodbakvorm

Een broodbakvorm is essentieel bij het bakken van je brood wanneer je gebruikt maakt van een broodmix. Uiteraard zijn er talloze verschillende vormen. Ontdek ze allemaal hier.

Broodsnijmachines

Broodmix bestellen

Eens je broodje gebakken is, wil je het graag versnijden. Dit kan met een traditioneel broodmes op de ouderwetse wijze, maar je kan ook opteren voor een broodsnijmachine.

Broodroosters

Broodroosters

Een andere manier om te genieten van je eigen gebakken brood is om het te roosteren of te grillen. Op die manier beleef je lekker en figuurlijk een tweede leven aan je brood.

>

Op zoek naar leuke brood recepten?

Wat is het recept voor een lekker brood, pistolet of ciabatta? Je vindt het hier! Zin in grof, bruin of wit brood? Geen probleem. 

We leggen alles stap voor stap uit. Geniet van je eigen gebakken broodjes! Ontdek onze blog artikelen en recepten!

KokenKoken