Welke ingrediënten toevoegen aan brood?

Ons dagelijks brood op punt stellen is een proces van weken of soms maanden. Eens we eindelijk de juiste broodmix gevonden hebben of onze eigen combinatie van bloem, gist, zout en water hebben ontdekt, is er ruimte voor meer…

Wie smult er niet graag van een heerlijk rozijnenbrood of suikerbrood? Zondagochtend lekker gezellig aan de ontbijttafel proeven van verse pistolets of malse sandwiches. We kennen het allemaal.

Welke ingrediënten kan je combineren?

Welke ingrediënten toevoegen aan brood? Er zijn natuurlijk de traditionele variaties die kan je verkrijgen bij de bakker of in de supermarkt. De bekendste is het krentenbrood. Maar ook het notenbrood valt bij vele mensen in de smaak. Vaak zien we speciale broden met één specifiek toegevoegd ingrediënt. Maar je kan ook combineren. Net dat, maakt het leuk. Ga lekker creatief aan de slag en stel je eigen perfecte combinatie samen. Je kan alle soorten ingrediënten in verschillende hoeveelheden toevoegen aan je deeg of aan je broodmix.

Welke ingrediënten passen goed bij brood?

Noten

Walnoten

Amandel schilfers

Hazelnoten

Paranoten

Macadamia noten

Pitten

Pijnboompitten

Zonnebloempitten

Pompoenpitten

Fruit

Rozijnen

Sultana’s

Dadels

Kokos

Vijgen

Kruiden

Peterselie

Gember

Rozemarijn

Tijm

Basilicum

Zaden

Sesamzaad

Maanzaad

Lijnzaad

Chiazaad

Venkelzaad

Glutenvrije Broodmix Online Bestellen

Koop online je glutenvrije broodbakmix om je eigen brood te bakken.

All-In Broodmix Online Bestellen

Koop online je all-in broodmix om je eigen wit of bruin brood te maken.

Koolhydraatarme Broodmix Online Bestellen

Koop hier online je koolhydraatarme broodbakmix om brood te bakken.

Hoe de juiste combinatie maken?

De soorten ingrediënten zijn talloos. Bijgevolg zijn de combinatie mogelijkheden enorm. Maar hoe ga je nu aan de slag? Het blijft experimenteren totdat je de juiste mix gevonden hebt. Bepaal eerst welke richting je uit wil. Maak je een zoet brood of eerder een hartig broodje? Wil je focussen op de koolhydraten of net niet? Op die manier weet je waar je heen wil.

Eens je de juiste combinatie van toevoegingen hebt gevonden, kan je ook gaan spelen met de hoeveelheden. Plaats een beetje meer of minder van een bepaald ingrediënt en je krijgt een heel ander soort brood. Welke ingrediënten toevoegen aan brood?

Wat zijn combinaties die goed werken?

We geven enkele mogelijke mengelingen mee dit zeker in de smaak zullen vallen. Misschien zal je op het eerste zicht denken dat ze vreemd zijn, maar het werkt echt. Daarnaast is het ook belangrijk om het juiste beleg te kiezen. Noten- of krentenbrood gaat heerlijk samen met alle soorten kaas. Terwijl een hartig krokant brood met pitten en zaden voor andere doeleinden kan gebruikt worden.

Rozijnen - Noten
Wat vindt ons panel er van? 95%
Peterselie - Ui - Look
Wat vindt ons panel er van? 90%
Pijnboompitten - Vijgen
Wat vindt ons panel er van? 95%
Gember - Dadel
Wat vindt ons panel er van? 90%
Gedroogde Tomaat - Tijm - Rozemarijn
Wat vindt ons panel er van? 100%
Sesamzaad - Hazelnoten
Wat vindt ons panel er van? 80%
Gedroogd Fruit
Wat vindt ons panel er van? 85%
Zonnebloempitten - Maanzaad - Pompoenpitten
Wat vindt ons panel er van? 95%
Toast maken

Zelf speciaal brood bakken

We wensen je heel veel plezier met de zoektocht naar je eigen unieke brood. Verbaas familie en vrienden met je gewaagde combinatie en heerlijke smaken. Breng accenten lichtjes naar boven in je brood of maak gewoon een heerlijk suikerbrood of de allerkruidigste focaccia! 

>

Hoe brood maken?

Zelf brood bakken met broodbakmix

Zelf brood bakken zonder broodbakmix

Wat heb je nodig om brood te bakken?

Broodbakvormen

Broodbakvorm

Een broodbakvorm is essentieel bij het bakken van je brood wanneer je gebruikt maakt van een broodmix. Uiteraard zijn er talloze verschillende vormen. Ontdek ze allemaal hier.

Broodsnijmachines

Broodmix bestellen

Eens je broodje gebakken is, wil je het graag versnijden. Dit kan met een traditioneel broodmes op de ouderwetse wijze, maar je kan ook opteren voor een broodsnijmachine.

Broodroosters

Broodroosters

Een andere manier om te genieten van je eigen gebakken brood is om het te roosteren of te grillen. Op die manier beleef je lekker en figuurlijk een tweede leven aan je brood.

Op zoek naar leuke brood recepten?

Wat is het recept voor een lekker brood, pistolet of ciabatta? Je vindt het hier! Zin in grof, bruin of wit brood? Geen probleem. 

We leggen alles stap voor stap uit. Geniet van je eigen gebakken broodjes! Ontdek onze blog artikelen!

KokenKoken